KOTA KINABALU: Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Haji Noor menerima  kunjungan hormat daripada Menteri Belia dan Sukan Persekutuan, Puan Hannah Yeoh  di pejabatnya di Menara Kinabalu, hari ini. 

Ini merupakan kunjungan pertama Hannah setelah dilantik ke jawatan itu, tahun lalu. 

Beliau memberi taklimat ringkas kepada Hajiji mengenai program dan aktiviti  kementerian yang telah dan akan dilaksanakan di Sabah. 

Hajiji berharap Hannah akan membantu Sabah meningkatkan lagi kemudahan  infrastruktur belia dan sukan di negeri ini, termasuk menaik taraf infrastruktur sedia ada. 

Sementara itu, Hajiji turut menerima kunjungan hormat daripada Duta Besar Jepun ke  Malaysia, Tuan Yang Terutama Takahashi Katsuhiko. 

Ini merupakan kunjungan kali kedua Takahashi kepada Hajiji. 

Beliau memuji usaha gigih dan inisiatif Kerajaan Negeri dibawah pimpinan Hajiji  membangunkan Sabah menerusi Pelan Pembangunan Hala Tuju Sabah Maju Jaya  (SMJ). 

Hajiji berharap dengan hubungan baik diantara negara Jepun-Malaysia dan Sabah,  lebih ramai pelabur dari Jepun akan melabur di negeri ini, selain kedatangan lebih ramai  pelancongan dari negara matahari terbit.  

Tamat